Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Ο Χιονάνθρωπος και η αλεπού !!(το δικό μας παραμύθι)

 << Ο Χιονάνθρωπος και η αλεπού  !!!! >> μια έκπληξη περίμενε τα παιδάκια μου... μπαίνοντας  στην τάξη την προηγούμενη παγωμένη Δευτέρα ....η  πόρτα άνοιξε ( έκανε πολύ κρύο ) και τα παιδιά καλωσόρισε ένας μεγάλος Χιονάνθρωπος με την κυρά- αλεπού  από δίπλα .....
τα παιδιά ενθουσιάστηκαν , άρχισαν να συζητούν μεταξύ τους και να παρατηρούν με θαυμασμό την πόρτα της τάξης μας .... αφού ξεκινήσαμε με τα νέα από το Σβκ μας ,προχωρήσαμε στην συνέχεια της  επεξεργασίας του θέματός μας που αυτές τις μέρες είναι.... ο Χειμώνας !!! ζήτησα από τα παιδιά να παρατηρήσουν καλά την εικόνα στην πόρτα..... γρήγορα  άρχισαν οι ερωτήσεις και οι προβληματισμοί ...Γιατί η αλεπού κοιτάζει τον Χιονάνθρωπο ;;;  είναι φίλη του ;;; μήπως κάτι θέλει να του πει ;;;;   κάπως έτσι..... ξεκίνησε η δημιουργία του παραμυθιού μας ......
τα παιδιά έλεγαν τις σκέψεις τους και η κυρία τις κατέγραφε ... μετά τις διαβάσαμε ,διορθώσαμε ,συμπληρώσαμε.... και επειδή μας άρεσε  η ιστορία που φτιάξαμε αποφασίσαμε να την κάνουμε βιβλιο- παραμύθι ...  να το βάλουμε στην βιβλιοθήκη μας και να το  διαβάζουμε όποτε θέλουμε....  όμως έπρεπε να του βάλουμε και εικόνες  για να είναι πιο ωραίο.. όπως είπαν μερικά  παιδιά  !!!!




οι  υπόλοιπες ζωγραφιές των παιδιών που εικονογράφησαν το παραμύθι τους...
ο Γιαννάκης και η  Αννα οι ήρωες της ιστορίας μας ....

 έφτιαξαν με τόση αγάπη τον Χιανάνθρωπό τους ....όμως κάθε πρωί κάτι του έλλειπε ....
να η πονηρή αλεπου πισω απο το δέντρο ....τα παιδιά όμως μέσα απο το τζαμι θα την δουν ....
ώστε η αλεπού ...κλέβει ....τον χιονανθρωπό μας !!!!

θα πρέπει να δώσουμε ένα μάθημα στην κυρα- αλεπού,  σκέφτηκαν τα παιδιά  ....πως όμως ;;;
η κυρά- αλεπού..... το πάθημα.... και ο χιονάνθρωπος....
επιτέλους τα παιδιά πιάνουν ...την κυρά- αλεπού που έκλεβε τον χιονάνθρωπό τους...
και αφού η κυρα- αλεπού πήρε το μάθημα της ...έφυγε τρέχοντας προς το δάσος ....
Καληνύχτα  αγαπημένα  μου παιδιά !!!!!.....
τα παιδιά διηγούνται τα ίδια, το παραμύθι τους και στους συμμαθητές τους  που έλειπαν....
Μπράβο!!!!  σε όλα τα παιδάκια μου για την εξαιρετική δουλειά τους .... κατάφεραν με την μικρή βοήθεια της κυρίας να δημιουργήσουν    ένα  τόσο ωραίο παραμύθι  με  πλοκή και όμορφες ζωγραφιές !!!!
πολλά τα  χαμόγελα και τα μπράβο της κυρίας που καμαρώνει ....  τι ωραία συναισθήματα !!! πολλές χιονοδουλειές κάναμε ... καιρός  για λίγο παιχνίδι !!!
οι χάρτινες χιονόμπαλες πάνε και έρχονται.....
ντύνουμε το παιδάκι  με ρούχα του χειμώνα !!!
γράφουμε τις λέξεις... σκουφί ,γάντια ,κασκόλ ,ρούχα του χειμώνα   και τις κολλάμε στο παιδάκι του Χειμώνα !!! (παιδί και γλώσσα)
η κάθε ομάδα αναλαμβάνει να φτιάξει και να ντύσει όπως θέλει το δικό της χιονάνθρωπο χρησιμοποιώντας όμως τα  σχήματα που έχουμε μάθει ...κύκλους ,ορθογώνια, ,τετράγωνα ,τρίγωνα (παιδί και μαθηματικά )
και η τρίτη ομάδα...

η κάθε ομάδα παρουσιάζει τον σχηματο-χιονάνθρωπό της

ορθογώνιο για σώμα ,τρίγωνο για καπέλο κύκλος για κεφάλι ....
και η άλλη ομάδα....
και όλοι μαζί οι όμορφοι χιονάνθρωποί  μας....

στόλισαν το ταμπλό μας ... Μπράβο στις ομάδες μας !!!!
και   συνεχίζουμε ....τις  χιονοδραστηριότητές μας με πολύ πολύ όρεξη και κέφι!!!!....  αν και δεν βλέπουμε  χιόνι στην πόλη μας ...δεν πειράζει το φανταζόμαστε !!!!!
Καλή συνέχεια σε όλους !!!!!