Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Αντίο κυρ-Χειμώνα!!!

Αντίο κυρ-Χειμώνα!!! σε λίγες μέρες θα αποχαιρετίσουμε επιτέλους τον  χειμώνα... με τα κρύα ,τα χιόνια και τους πάγους του ....
το τσουχτερό κρύο εφέτος ,οι βροχές και τα χιόνια... που για πρώτη φορά έφτασαν και στην πόλη μας ,μας ενέπνευσαν για πολλές χειμωνίατικες δραστηριότητες ,δρώμενα και κατασκευές..


τα παιδιά έφτιαξαν γάντια και σκουφιά ( τύπωμα παλάμης στα γαντάκια  και  έκοψαν και στόλισαν με χιονονιφάδες τα σκουφάκια τους )

τα απλώσαμε να στεγνώσουν...  γιατί από το πολύ παιχνίδι στο χιόνι τα βρέξαμε ....( φτιάξαμε την δική μας ιστορία << ο Χιονάνθρωπος τα ήθελε όλα δικά του!!! >>

Χιονάνθρωποι!!!  ατομική εργασία  τα παιδιά έκοψαν και κόλλησαν το χιονάνθρωπό  τους  και με δακτυλομπογιά άσπρη  έβαλαν το χιόνι ...

Χιονανθρωπάκια με γάντια και σκουφιά !!!

<<Χειμωνιάτικο τοπίο>>  ( ομαδική εργασία του ολοήμερου τμήματος του Νηπ/γείου μας)



χειμώνας σε γυάλινη μπάλα !!! 

πειράματα με το νερό και τον πάγο.... ( τήξη -πήξη)

και άλλα πειράματα  με τα παιδιά  (στερεό -υγρό-αέριο )

<<ο κύκλος του νερού >>

διαβάσαμε βιβλία , ιστορίες ..( ο χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει ),είδαμε  στο διαδίκτυο  βιντεάκια για  το ταξίδι της σταγόνας .. κάναμε πειράματα ,παίξαμε ,δραματοποιήσαμε το εξαιρετικό "Από που σαι ποταμάκι" 

τα παιδιά έφτιαξαν κατασκευή για το<< κύκλο του νερού >>


τα παιδιά εμπέδωσαν και απέδωσαν πολύ σωστά  το ταξίδι της σταγόνας 


Και από το ταξίδι της σταγόνας  ... ταξίδι  στους πόλους 

φτιάξαμε με τα παιδιά την Γη μας ,μάθαμε για τους πόλους και την ζωή που υπάρχει εκεί ...

ομαδική εργασία του ολοήμερου τμήματος << η παρέα του νότιου πόλου >>

οι πιγκουίνοι μας!!! με τύπωμα παλάμης

οι πολικές κουκουβάγιες μας!!! 

 και από τους όμορφους και παγωμένους πόλους ...διαβάσαμε ,είδαμε ,ψάξαμε στο διαδίκτυο ,μάθαμε πολλά ... κάναμε και μια σύντομη αναφορά στα ζωάκια που κοιμούνται το χειμώνα << Χειμερία νάρκη>> ( το φύλλο εργασίας βρήκα στο διαδίκτυο και το έκανα  παιχνίδι ... Μάντεψε ...ποιός κοιμάται πού;)

τα σκαντζοχοιράκια μας από το ολοήμερο τμήμα  !!!

και κάπως έτσι με τραγούδια ,παραμύθια ,ιστορίες ,δραματοποιήσεις ,κατασκευές ,παιχνίδια και άλλα πολλά ....περάσαμε το χειμώνα μας !!!  Αντίο λοιπόν κυρ-Χειμώνα !!! ....ευχόμαστε σε όλους καλή συνέχεια !!!