Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Ευαγγελισμός-25η Μαρτίου!!!

Ο Μάρτιος δεν είναι μόνο ο πρώτος μήνας της Άνοιξης αλλά και ο μήνας εορτασμού του Ευαγγελισμού και της 25ης Μαρτίου !!!

  Αφού  μιλήσαμε με τα παιδιά  πρώτα  για τον Ευαγγελισμό ζωγραφίσαμε την εικόνα και τονίσαμε πως αυτήν την μέρα διάλεξε  η πατρίδα, που  ήταν σκλαβωμένη να ξεσηκωθεί για την απόκτηση της πολυπόθητης ελευθερίας .
να και ο Ευαγγελισμός από τα παιδάκια του (Πρωινού 1)
<<Ελευθερία ή Θάνατος>> εργασία από τα παιδάκια του ολοήμερου τμήματος του Νηπιαγωγείου μας
φτιάξαμε και εμείς τσαρούχια και μάθαμε για την ενδυμασία του <<1821>>
φτιάξαμε πίνακα αναφοράς με μερικά βασικά κομμάτια της  ενδυμασίας του 1821 και έγραψαν τα παιδιά σε  καρτελάκια  τις ονομασίες τους .
έτοιμοι και οι Τσολιάδες μας για να στολίσουμε την τάξη μας και να ετοιμαστούμε για την γιορτή μας
έτοιμες και οι Σουλιώτισσες όμορφες και χαρούμενες ....
<< Ο χορός του Ζαλόγγου>> η όμορφη ομαδική από τα παιδάκια του (Πρωινού 1 ) μπράβο στα παιδάκια και την κυρία τους
<<Τι σημαίνει για σένα ήρωας ;>> η δική μας ομαδική εργασία, κάθε παιδί απαντάει με το δικό του τρόπο τι σημαίνει ήρωας και η κυρία γράφει ... το στολίσαμε  με δάφνες και το βάλαμε στην πόρτα της τάξη μας .
οι προσκλήσεις  για την γιορτή μας ( τα αγόρια έφτιαξαν γιλέκα και τα κορίτσια ποδιές ) και τα στόλισαν με κορδέλες ,παγιέτες ,λουλούδια και χρυσόσκονες )
γιλέκα -προσκλήσεις !
ποδιές  Σουλιώτισσας -προσκλήσεις !
οι όμορφες όπως πάντα  ζωγραφιές των παιδιών για τους ήρωες του '21
Φέτος αποφασίσαμε και παρουσιάσαμε με τα παιδιά το θεατρικό << Η Ελλάδα και τα παιδιά της >> μάθαμε για την σκλαβωμένη Ελλάδα και γνωρίσαμε τα διαμερίσματά της , τα είδαμε στον υπολογιστή ,τα είδαμε στον χάρτη ,βρήκαμε τις ενδυμασίες κάθε διαμερίσματος,ακούσαμε ακούσματα και μουσικές από κάθε περιοχή ,χορέψαμε  και  στο τέλος το παρουσιάσαμε και στους γονείς ....
Σκηνές από την γιορτή μας ....

Ένα μεγάλο Μπράβο αξίζει σε όλα τα παιδάκια μας !!!  για τις όμορφες και συγκινητικές στιγμές που πάντα μας χαρίζουν και  ξεχνάμε κούραση ,κόπο και όλα !!! Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τις συναδέλφους μου για την συνεργατικότητα  και το ενδιαφέρον τους, καθώς και όλους τους γονείς που μας στηρίζουν πάντα με το ζεστό τους χειροκρότημα και τα χαμογελά τους !!! Καλή συνέχεια σε όλους !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου